Ciolacu szerint a pénzügy, a költségvetés és az igazságügy kérdésében kell még megállapodni

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke úgy nyilatkozott kedden, hogy a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) zajló kormányalakítási tárgyalások keretében még megállapodásra kell jutniuk a pénzügy, a jövő évi költségvetés és az igazságügy kérdésében.

Marcel Ciolacu | Fotó: AgerpresCiolacu reményét fejezte ki, hogy a kormányprogramra vonatkozó tárgyalásokat sikerül kedden lezárni. Hozzátette, miután megegyeztek a kormányprogram tekintetében, rátérnek a politikai jellegű egyezkedésekre.

Arra a kérdésre, hogy tárgyalópartnerei felajánlották-e neki a miniszterelnöki tisztséget, Ciolacu nemmel válaszolt. „A PSD még nem tett javaslatot miniszterelnök-jelöltre, de szilárd meggyőződésem, hogy meg fogja tenni” – fogalmazott. A pártelnök azt is elmondta, hogy a PSD, a PNL, az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek küldöttei kedden 13 órakor ülnek ismét tárgyalóasztalhoz, hogy a kormányprogram részleteiről közelítsék álláspontjaikat.

A PSD vezetője arról is beszélt, hogy ha létrejön a hárompárti koalíció, „optimalizálni” fogják az országos helyreállítási tervet (PNRR), és „több mint valószínű, hogy elmegyünk Brüsszelbe megbeszélni a konkrétumokat”.

Kapcsolódók

Kimaradt?