banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Ciolacu: nem tárgyaltunk a többi párttal a képviselőház elnöki tisztségéről

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint még nem tárgyaltak egyik parlamenti alakulattal sem a képviselőházi elnöki tisztség várományosáról.

Az ellenzéki pártvezetőt azzal kapcsolatban kérdezték kedden az újságírók, hogy Ludovic Orban házelnök közölte: szerdán beterjeszti lemondását a házelnöki posztról. Válaszában a PSD elnöke komolytalansággal vádolta a Nemzeti Liberális Párt (PNL) politikusát. Felidézte Ludovic Orban több olyan ígéretét, amelyet szerinte később nem váltott be a PNL volt vezetője. „Ma bejelentette, hogy mit tesz holnap. Nincs egy komolyabb politikus, akiről beszélhetnénk?” – kérdezett vissza Ciolacu.

A szociáldemokraták vezetője emlékeztetett arra, hogy a házelnöki tisztségről a parlamenti többség dönt, a pártok közötti előzetes egyeztetések alapján. „Ilyen egyeztetéseink nekünk még nem voltak” – jelentette ki.Marcel Ciolacu | Fotó: Agerpres

Ludovic Orban, a képviselőház elnöke kedden bejelentette, hogy szerdán délben lemond házelnöki tisztségéről. „Becsületes, szavatartó ember vagyok, szerdán 12 órakor benyújtom lemondásomat képviselőházi elnöki tisztségemről” – mondta a PNL politikusa a parlamentben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Ludovic Orban szeptember 25-én a PNL vezetőségének terjesztette be lemondását házelnöki tisztségéből, miután Florin Cîţuval szemben alulmaradt a pártelnöki székért folyó küzdelemben. Akkor azt mondta, a PNL vezetősége kezében van a döntés, hogy mikor továbbítja a lemondását a parlamentnek. „Ha ma a képviselőház elé nyújtottam volna be lemondásomat, akkor valószínűleg egy szociáldemokrata képviselő került volna a házelnöki tisztségbe, és nem akartam ajándékot adni a PSD-nek" – fűzte hozzá magyarázatképpen.

Kapcsolódók

Kimaradt?