Ciolacu nem ért egyet a zöldigazolvány munkahelyi bevezetésével

Marcel Ciolacu, a képviselőház szociáldemokrata párti (PSD) elnöke úgy nyilatkozott hétfőn, hogy nem ért egyet a Covid-igazolvány munkahelyi követelményével, és „kissé megkésettnek” tartja az igazolvánnyal kapcsolatos további intézkedések bevezetését.

Marcel Ciolacu | Fotó: Agerpres„Már van egy zöldigazolványunk, egy hatályos sürgősségi rendelet előírásainak megfelelően. Én nem értek egyet azzal, hogy a zöldigazolvány munkahelyi követelmény legyen. Ha jól értettem, az orvosok 90 százaléka be van oltva. Ezek az intézkedések már kissé megkésettek” – mondta Ciolacu a PSD székházában, amikor arról kérdezték, mi a véleménye a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) képviselőjének arra vonatkozó javaslatáról, hogy Romániában terjesszék ki több tevékenységi területre a Covid-igazolvány meglétének követelményét.

Ciolacu arról is beszélt, hogy az országban még mindig alacsony a koronavírus elleni átoltottsági arány. „Könnyű minisztereket lecserélni, könnyű többséget kialakítani, de nagyon nehéz visszanyerni a románok bizalmát” – summázta a PSD-elnök.

Kapcsolódók

Kimaradt?