Ciolacu: kizárt, hogy a PSD támogasson egy Florin Cîţu által vezetett kisebbségi kormányt

Marcel Ciolacu PSD-elnök | Fotó: Agerpres

A Szociáldemokrata Párt (PSD) hajlandó megszavazni a kormánypárti USR–PLUS pártszövetség és a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) által benyújtott bizalmatlansági indítványt Florin Cîţu kormánya ellen – jelentette ki csütörtök este Marcel Ciolacu PSD-elnök.

Az ellenzéki párt elnöke kizárta annak lehetőségét, hogy egy Florin Cîţu által vezetett kisebbségi kormányt támogasson. „Csak egyetlen bizalmatlansági indítvány van. Láttuk az USR-ét, amely a koalíciós megállapodásra hivatkozik a bizalmatlansági indítványban. Azt hiszem, a románoknak mások a prioritásai. Mi közzétettük a szöveget, aki akarja, aláírhatja az indítványt, készek vagyunk tárgyalásba kezdeni a szövegről. Vagy van még egy variáns: adjanak be ők az AUR-ral egy bizalmatlansági indítványt és a PSD aláírja” – mondta Ciolacu a România TV műsorában.

A PSD elnöke azt ígérte: amennyiben az USR és az AUR közösen benyújt egy bizalmatlansági indítványt, a PSD 157 törvényhozója maradéktalanul megszavazza azt. Azt is kijelentette: kizárt, hogy a PSD támogasson egy Florin Cîţu által vezetett kisebbségi kormányt. Úgy vélekedett, most az a legfontosabb a románok számára, hogy a Cîţu-kormány távozzon.

Kapcsolódók

Kimaradt?