Ciolacu gondolni sem akar arra, hogy elúszik a schengeni csatlakozás

A képviselőház és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu hétfőn kijelentette: elutasítja a gondolatát annak, hogy Románia nem fog csatlakozni a schengeni övezethez.

Marcel Ciolacu képviselőházi elnök | Fotó: AgerpresA mezőgazdasági minisztérium székhelyén nyilatkozó politikus a sajtónak elmondta, hogy hétfőn lesz egy találkozó a kormánypalotában a koalíció vezetői és a román európai parlamenti képviselők között a schengeni csatlakozás témájában. Ciolacu hangsúlyozta, ebben a kérdésben a hazai politikai osztálynak egységesen kell fellépnie. Úgy fogalmazott: elutasítja még a gondolatát is annak, hogy Romániát nem fogadják be a schengeni övezetbe.

„Olyan nagy erőfeszítéseket tettünk, minden feltételnek megfelelünk. Úgy gondolom, hogy az ukrajnai háború kezdetétől a román állam példamutatóan viselkedett. A hazai gazdák tiltakozását is vállalva segítettük Ukrajna gabonakivitelét. Azt hiszem, itt az ideje, hogy Európa szolidaritást vállaljon Romániával” – jelentette ki a PSD elnöke.

Hozzátette: árulóknak tartja azokat a romániai EP-képviselőket, akik a schengeni csatlakozás kérdésében „a románok ellen cselekednek”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?