Bulgáriai buszbaleset: a romániai sérültek állapota továbbra is súlyos

A bulgáriai buszbaleset romániai sérültjeinek állapota továbbra is súlyos, jelenleg az életfunkcióik stabilak – közölte vasárnap a bukaresti Floreasca Kórház.

Három pácienst az intenzív terápiás részlegen, kettőt pedig a posztoperatív osztály kórtermeiben ápolnak. Állapotukat folyamatosan felügyeli egy sebészekből, idegsebészekből és ortopéd orvosokból álló csoport – tájékoztatott a kórház.

Fotó forrása: dariknews.bg

A szombat hajnalban Bulgáriában, Veliko Târnovo térségében történt buszbalesetben három román állampolgár életét vesztette, öt pedig megsérült. A sérültek hazahozatalára négy mentőhelikoptert küldtek a román hatóságok a szomszédos országba.

Az Isztambulból Romániába tartó busznak 25 utasa volt, 19 román és 6 török állampolgár. A jármű szombaton hajnalban fél 2 körül egy, az útszélen parkoló személygépkocsinak ütközött Kutsina és Polikraishte között.

Mint írtuk, szombat este az országba érkezett a Bulgáriában balesetező autóbusz tíz sértetlen romániai utasa. A külügy emlékeztetett arra, hogy a szófiai román nagykövetség közvetlenül a baleset után megtette az ilyen helyzetekre előírt lépéseket: munkatársai kapcsolatba léptek a bolgár hatóságokkal, felkeresték a baleset helyszínét, meglátogatták a kórházban ápolt romániai sérülteket, és konzuli segítséget nyújtottak számukra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?