banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

FRISSÍTVE - Bukaresti lapértesülés: hétfőtől három hét vakációt rendelhetnek el minden tanuló számára

FRISSÍTVE: Egybehangzó bukaresti lapértesülések szerint minden tanuló számára vakációt rendelhetnek el hétfőtől. Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter szerint a tanévszerkezet módosításának minden lehetőségével számolnak annak érdekében, hogy megvédjék a tanulók és tanárok egészségét, és szembe tudjanak nézni a rendkívül súlyos egészségügyi helyzettel.

FRISSÍTÉS: A hivatalos, végleges döntés szerint két hét kényszervakációra mennek október 25-étől, hétfőtől a diákok. Emellett (szintén hétfőtől) szigorítják a korlátozó intézkedéseket az oltatlanokkal szemben. Olvassa el itt Klaus Iohannis bejelentését! 

A 2021-2022-es tanév rendje szerint október 25-e és 31-e között az óvodások és elemi osztályosok számára egy hét őszi vakáció lesz. Román lapértesülések szerint azonban október 25-étől minden évfolyam számára felfüggeszthetik az oktatást, az Edupedu tanügyi portál szerint akár három hét vakációt is elrendelhetnek.

Szerdán Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter az Agerpres szerint annyit közölt, hogy az egészségügyi minisztérium azt tartja célszerűnek, hogy a tanév struktúráját a rendkívül súlyos járványhelyzethez igazítsák a tanulók és tanárok egészségének védelmében. A tanévszerkezet módosításának minden lehetséges variánsával számolnak annak érdekében, hogy megvédjék a tanulók és tanárok egészségét, és szembe tudjanak nézni a rendkívül súlyos egészségügyi helyzettel.

Van rá precedens. Már volt rá példa, hogy a járvány fékezhetetlen terjedése miatt kényszervakációt rendeltek el. A tavalyi tanévben a tavaszi vakációt hosszabbították meg, április 2-a és május 4-e között a tanulók nem jártak iskolába, emlékeztet a Hotnews.

Az iskolai oktatás háromhetes felfüggesztéséről arról az egyeztetésen dönthetnek, ami 17.30-kor kezdődik a Cotroceni-palotában. Ezen újabb korlátozó intézkedések bevezetéséről fognak dönteni a koronavírus-járvány megfékezésében illetékes kormányzati tisztségviselők. Az elnöki hivatalban jelen lesz Florin Cîţu ügyvezető kormányfő, Cseke Attila ügyvezető egészségügyi miniszter, Sorin Cîmpeanu ügyvezető tanügyminiszter, Lucian Bode ügyvezető belügyminiszter, Raed Arafat belügyi államtitkár és a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ igazgatója, dr. Adriana Pistol.

Klaus Iohannis államfő kedd este kijelentette, a tanácskozást azzal a céllal hívta össze, hogy meghozzák azokat a korlátozó intézkedéseket, amelyek a kialakult helyzetben még segíthetnek megvédeni a polgárok életét. Kedden rekordszámú új koronavírusos megfertőződést jegyeztek, és szintén rekordszámot ért el a Covid-betegek egy nap alatt regisztrált elhalálozási száma.

(Címlapi illusztráció forrása: Facebook/oktatási minisztérium)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?