Budăi: nem támogatjuk a nyugdíjkorhatár megemelését 65 év fölé

Marius Budăi munkaügyi miniszter hétfőn kijelentette, hogy „semmi szín alatt” nem támogatja a nyugdíjkorhatár megemelését 65 év fölé.

Marius Budăi munkaügyi miniszter | Fotó: gov.roBudăi azt mondta a Szociáldemokrata Párt (PSD) székházában tartott sajtóértekezleten, hogy nem érti, miért foglalták bele a nyugdíjkorhatár emelésére vonatkozó vállalást az országos helyreállítási tervbe (PNRR) az illetékesek, figyelmen kívül hagyva, hogy Romániában jóval alacsonyabb a várható élettartam, mint Nyugaton.

Kifejtette: a PSD álláspontja szerint előbb a román állampolgárok várható élettartamának emelkedését kell elérni, és csak ezt követően lehet nyugdíjkorhatár-emelést fontolgatni. „Semmi szín alatt nem támogatjuk a nyugdíjkorhatár megemelését 65 év fölé” – szögezte le a munkaügyi miniszter.

Azt is hozzátette, a jelenleg hatályos 263-as törvény egyetlen román állampolgárnak sem tiltja meg, hogy a 65. életévének betöltése után is dolgozzon, és fölöslegesnek tartja megváltoztatni a jól működő rendszert. „Véleményem szerint utálják a román állampolgárokat azok, akik ezt beleírták a PNRR-be” – fogalmazott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?