Bővítik a csíkszeredai kórházat és befejezik a marosvásárhelyi műjégpályát

Befejezik az évek óta épülő jégpályát Marosvásárhelyen, és korszerűsítik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat. A két beruházás kivitelezési szerződését írták alá szerdán Bukarestben Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, miniszterelnök-helyettes, illetve Cseke Attila fejlesztési miniszter jelenlétében.

Amint az RMDSZ közleményében tájékoztatnak, új épülettel bővítik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat és a jelenleg használt épületet is korszerűsítik. Az új épületben komputertomográf és röntgengép lesz, illetve a sürgős laborvizsgálatok elvégzésére is kialakítják a szükséges infrastruktúrát. Külön részlegben működik majd a gyermekgyógyászat és a felnőttek sürgősségi ellátása.

Marosvásárhelyen befejezik a 15 éve elkezdett jégpályát, és fedett, korszerű, a sporthatóságok jelenlegi követelményeinek megfelelő korcsolyapályát építenek: javítják a felépített, de elévült padlót, falakat, és befedik a sportlétesítményt. Az új, 60x30 méteres korcsolyapálya mellett öltözőket, edzőtermet, orvosi ellátásra és doppingtesztelésre alkalmas termeket alakítanak ki, illetve egy 2000 férőhelyes lelátót.Az új gyermekgyógyászattal és sürgősséggel bővített kórház látványterve | Fotó: rmdsz.ro

A két beruházásra közel 80 millió lejes finanszírozást biztosít a fejlesztési minisztérium – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter.

 „Számomra két kedves és fontos beruházásról van szó. A csíki egészségügyi ellátás fejlesztését csíki képviselőként régóta szívügyemnek érzem, ahol csak lehet, támogatom, akárcsak azt, hogy Románia, Erdély különböző pontjain javítsunk a betegek ellátásán, biztosítsunk jobb lehetőségeket a fiatal orvosoknak, ápolóknak. Egy modern kórház mindehhez nagy mértékben hozzájárul. És a korcsolyázás sem áll olyan távol tőlem. Marosvásárhelyen bár sokáig bizonytalannak tűnt, hogy be tudják-e fejezni a másfél évtizeddel ezelőtt elkezdett, majd időközben abbahagyott munkálatokat, mára biztossá vált, hogy az RMDSZ-nek és a Cseke Attila által vezetett fejlesztési minisztériumnak köszönhetően megépül ez a jégkorongra és korcsolyázásra is alkalmas jégpálya” – fogalmazott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?