Bővítették az Egészséges étkezés programot: több mint 200 iskola csatlakozott

Kibővítették az Egészséges étkezés programban részt vevő iskolák listáját, összesen több mint 230 intézmény csatlakozhat a Hivatalos Közlönyben múlt héten megjelent lista szerint  a korábbi m integy 1200-hoz. Háromszéken nyolc tanintézmény, Hargita megyében hat, Maros megyében öt községi iskola került még be a programba. Ingyen meleg ételt vagy élelmiszercsomagot kapnak a gyerekek az iskolában. 

A Hivatalos Közlöny április 10-i számában jelent meg az Egészséges étkezés országos programba 2024-ben bekerülő közoktatási intézmények listájának módosításáról és kiegészítéséről szóló rendelet.

Illusztráció | Fotó: Pexels

Eszerint Kovászna megyében nyolc intézmény csatlakozhat: a baróti Gaál Mózes Általános Iskola, az uzoni Tatrangi Sándor Általános Iskola, a sepsiszentgyörgyi Gödri Ferenc Általános Iskola,  a vargyasi Borbáth Károly Általános Iskola, a nagyajtai Kriza János Általános Iskola, a bodoki Henter Károly Általános Iskola, a szentkatolnai Bálint Gábor Általános Iskola és a kommandói Horn Dávid Általános Iskola.

Hargita megyében a bögözi, a vaslábi és a bélbori általános iskolákon kívül, a szentsimoni Endes József Általános Iskola, a csíkcsicsói Kájoni János Általános Iskola és a gyergyószárhegyi Bethlen Gábor Általános Iskola csatlakozott.

Maros megyében a havadi, csatófalvi, marosbükkösi, bogácsi és dánosi általános iskolák kerültek be a programba. A Maros Megyei Főtanfelügyelőség közlése szerint Maros megyében az Egészséges étkezés országos programban részesülők száma összesen 15 258 tanuló 34 intézményben. Bihar megyében öt vidéki iskola, Kolozs megyében egy szamosújvári és négy községi intézmény, Szilágy megyében hét községi iskola, Szatmár megyében hat, szintén községi oktatási intézmény csatlakozhatott a programhoz.

Mint korábban írtuk, a kormány februárban hagyta jóvá az Egészséges étkezés programot, és 2024-ben több mint 1 milliárd lejt különített el ennek biztosítására. Az Egészséges étkezés a Meleg ebéd kísérleti programot váltja. A februári döntés nyomán az országban több mint 450 000 gyermek kap minden nap ingyen meleg ételt vagy élelmiszercsomagot az iskolában. A múlt szerdán megjelent listán további több mint 230 intézmény szerepel. A kormány arra számít, az ingyen étkeztetéssel segíti a mélyszegénységben élőket és csökkenti az iskolaelhagyást. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?