Bode: elsődleges fontosságú az iskolaépületek konszolidációja

A belügyminiszter szerint a tanulókat célzó tájékoztató jellegű kampányokra van szükség a földrengések témakörében.

Az iskolaépületek konszolidációját elsődleges fontosságú feladatként kezeli a kormány - jelentette ki Lucian Bode belügyminiszter szerdán, miután videokonferenciát tartott a prefektusokkal. A tanácskozáson részt vett Ligia Deca oktatási és Cseke Attila fejlesztési miniszter is.Fotó: Pixabay

Bode azt mondta, az állampolgárok biztonsága és a közösségek védelme elsődleges fontosságú, és ezek érdekében egységes és koherens fellépésre van szükség. Ennek egyik tényezője a földrengés esetén omlásveszélynek kitett épületek megerősítése, és ezek között is prioritást élveznek azok az épületek, amelyekben oktatási intézmények működnek. A hatékony munkához a központi és a helyi közigazgatási hatóságok együttműködésére van szükség, a prefektusoknak pedig alapvető szerep jut ebben - mutatott rá a belügyminiszter.

Bode azt is elmondta, hogy a belügyminisztérium február 25-e és március 4-e között polgári védelmi hetet tart, ennek keretében különböző kritikus helyzetekre készítik majd fel a lakosságot.

Beszélt arról is, hogy az iskolák biztonsága érdekében a rendfenntartó szervek hangsúlyosabb jelenlét tartja célravezetőnek az oktatási intézmények közelében. Ugyanakkor tájékoztató, megelőző kampányokra van szükség, hogy a tanulók felismerjék és tudatosítsák a veszélyes helyzeteket - tette hozzá a belügyminiszter.

Kapcsolódók

Kimaradt?