Bírságra számíthatnak az étolajat indokolatlanul drágító gyártók és forgalmazók

Hétfőtől ellenőrzések kezdődnek azoknál a bevásárlóközpontoknál és online forgalmazóknál, amelyek az utóbbi napokban indokolatlanul megemelték az étolaj árát – jelentette be vasárnap Florin Spătaru gazdasági miniszter.

A kép illusztráció | Fotó: a fogyasztóvédelem Facebook-oldalaSpătaru közölte, a mezőgazdasági miniszterrel közösen ellenőrizték az olajkészleteket. „Elegendő tartalékunk van, semmiféle gondunk nem lehet az olajellátással” – mondta, hozzátéve, hogy hétfőn megkezdik azoknak az online forgalmazóknak és bevásárlóközpontoknak az ellenőrzését, amelyek háromszorosan is emelték az étolaj árát.

Ugyanakkor arra kérte a lakosságot, ne reagáljon a pánikkeltő üzenetekre. Leszögezte, az olajár-emelkedésnek semmiféle gazdasági megalapozottsága nincs.

Arról is biztosított, hogy a forgalmazók ellenőrzése után az „úgynevezett olajkrízis le fog járni”, ahogy ez az üzemanyag esetében is történt. A töltőállomásokat is néhány nappal ezelőtt megrohamozták a hirtelen drágulástól tartó gépkocsi-tulajdonosok, de a hatósági ellenőrzések hatására mára már megszűntek a hosszú autósorok a kutaknál – mutatott rá Florin Spătaru.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?