BikePiknik: jó buli bicikliseknek Sepsiszentgyörgyön

Különleges esemény van készülőben a Sepsiszentgyörgy melletti Benedekmezőn. Szombaton startol az első BikePiknik, amely a kerékpározás szerelmeseinek kínál kedvenc elfoglaltságukhoz köthető szabadidős, sport, gasztronómiai és kulturális programokat. 

Fotók: Szabó József

A Ciclic Egyesület és a Vocalcycle kerékpáros műhely csapata által szervezett nyárzáró kerékpáros pikniket egy közös tekeréssel indítják szombaton 10 órától Sepsiszentgyörgy főteréről, és elpedáloznak a benedekmezői táborhelyre. Az oda érkezőket pedig izgalmas programokkal fogadják.

A BikePiknik egy beszélgetéssel indul, ahol megismerkedhetnek Sepsiszentgyörgy egyik kerékpáros rendezvényével, ugyanis Gombos Zoltán, Zsigmond József és Kerekes Attila, a tábor szervezői mesélnek a Bringás Vándortáborról, annak kihívásairól és a számos előnyéről és különlegességéről.

A nap folyamán továbbá lehetőség lesz részt venni több szabadidős tevékenységen, így lesz tollasozás, frizbizés, jóga, valamint feszegethetik határaikat a slackline-on, megismerkedhetnek a spikeball szabályaival, illetve kipróbálhatják ezt az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportot.

Lesz kerékpár szépségverseny, amely során a kerékpár tulajdonosa és a kerékpárja közti összhang alapján választja ki a zsűri két kategóriában a nyerteseket. Díjazzák a legszebb női, a legszebb férfi kerékpárt és tulajdonosát, illetve lesz egy közönségdíj is. Emellett számos kerékpáros vetélkedőre kerül sor, illetve egy bringajavító műhelyfoglalkozásba is becsatlakozhat bárki, aki szeretne elsajátítani néhány alapvető javítási technikát.

Mindezek mellett lesz bringás jóga és kreatív foglalkozások a Földszint projekt kezdeményezőivel, de ételt, koktélt és csokoládéból készült különlegességeket is kínálnak, illetve Héjja Huba Ferencz különleges habzóborokat és pezsgőket ismertet egy borkóstoló során. A szombati BikePiknik egy jazzkoncerttel zárul, amikor Luiza Zan és a JazzparTrió kényeztet egyedülálló dallamokkal.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?