Bicikliúttal kötnék össze a fontosabb intézményeket Csíkszentmihályon

Összesen 1210 méternyi kerékpárutat építenek a közeljövőben a Hargita megyei Csíkszentmihály községben az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) keretében. A bicikliutak építésével a forgalmas 124-es megyei útról szeretnék elterelni a bicikliforgalmat, valamint a település fontos intézményeit kívánják összekötni. Jelenleg a nemrég elkezdődött ásatások lassítják a projekt kivitelezését.

A bicikliút vonalán ásatások kezdődtek | Fotó: Csíkszentmihály Község Önkormányzata/Facebook

Az elképzelések szerint az egyik projekt a forgalmas 124-es megyei útról terelné el a biciklis közlekedést, ami főleg a diákoknak lesz rendkívül fontos, mert így kényelmesen és biztonságosan meg tudják közelíteni a Tőkeszege utcában található, most épülő sportcsarnokot. Ennek a beruházásnak 456 925 lej az értéke, és 780 méternyi bicikliutat jelent.

A másik projekttel a Csíkszentmihály központjában található intézményeket – Babszem Jankó óvoda és napközi, Biális-kúria, közbirtokosság közösségi háza, rendőrség, orvosi rendelő, gyógyszertár, fogászat, üzletek – kötnék össze. Ennek megvalósítása 154 944 lej lesz a jelenlegi tervek szerint, és 430 méternyi kerékpárutat jelent.

Jelen pillanatban a bicikliút vonalán ásatások kezdődtek, amelynek végeztével kezdődhet majd a kivitelezési munka – tudtuk meg Izsák-Székely Lóránttól, Csíkszentmihály polgármesterétől. Az elöljáró érdeklődésünkre elmondta: „Mivel a községben több műemlék is van, a kulturális minisztériumot képviselő Műemlékvédelmi Hivatal régészeti ásatásokhoz, engedélyeztetésekhez köti a fejlesztéseket, amelyek így több időt és pénzt igényelnek.”

(A nyitókép illusztráció | Fotó: Pexels)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?