banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Bemutatta az Európa Tanácsban a székelyföldi autonómia-tervezetet Kulcsár-Terza József

Az Európa Tanács nemzeti kisebbségek jogaival kapcsolatos normái, eredmények és kihívások című strasbourgi konferenciát a székelyföldi autonómia-törekvéseket ismertette Kulcsár-Terza József, az Erdélyi Magyar Szövetség és az RMDSZ együttműködése eredményeként az RMDSZ jelöltlistájáró mandátumot szerzett parlamenti képviselő.

A politikus a közösségi oldalán emlékeztetett, hogy Magyarország májustól ez év novemberéig tölti be az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának soros elnöki tisztségét, és „ezáltal több lehetőségünk nyílik a nemzeti kisebbségek törekvéseinek megjelenítésére és előmozdítására”.

Magyarország ez év novemberéig tölti be az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának soros elnöki tisztségét. Ezáltal több...

Közzétette: Kulcsár-Terza József – 2021. június 30., szerda

A június 29-i, keddi konferencián az ET jelenlegi nemzeti kisebbségvédelmi lehetőségeit, az eddigi sikereket és feladatokat tekintették át a résztvevők. „Az informális beszélgetések alkalmával lehetőségem adódott arra is, hogy a jelenlevőket tájékoztassam közösségünk helyzetéről és a székelység autonómia iránti igényéről. A tájékoztatás mellett átadtam Székelyföld Autonómia Statútumának angol nyelvű fordítását, illetve Székelyföld földrajzi és etnikai térképét több, közösségünk ügyei iránt érdeklődő és tenni akaró résztvevő számára” – számolt be Kulcsár-Terza József.

A háromszéki illetőségű, de tavaly a Maros megyei választókerületben megválaszott honatya kifejtette, hogy fontosnak tartja, hogy „egyre többen megismerjék Európában is a székelyek ügyét, történelmi hűségüket és az önrendelkezés iránti igényüket, valamint hogy törekvéseink sikere érdekében szövetségesekre találjunk Európában”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?