banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Az EMSZ képviselői újra beterjesztik Székelyföld autonómiatervezetét

Ismételten a bukaresti törvényhozás elé viszi Székelyföld autonómiatervezetét Kulcsár-Terza József, társkezdeményezőként pedig – aláírásával is – támogatja azt képviselőtársa, Zakariás Zoltán – közölte hétfőn az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ).

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar POlgári Párt (MPP) fúziójából létrejött EMSZ (az RMDSZ jelöltlistáiról bejutott) parlamenti képviselői erről a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának Regionális önkormányzati munkacsoport-ülésén beszéltek Budapesten, a magyar Országgyűlésben.Kulcsár-Terza József és Zakariás Zoltán | Fotó: EMSZ

A június 10-i tanácskozás napirendjén szerepeltek a magyar Európa Tanács-elnökség kisebbségvédelmi vonatkozásai, a Kárpát-medencei magyar nemzetrészek önkormányzatisági problémái, valamint a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezések ügyei is. Az EMSZ képviseletében jelen lévő Zakariás Zoltán és Kulcsár-Terza József beszámoltak az autonómiatörekvések állapotáról, Kulcsár-Terza pedig elmondta: újra be fogja terjeszteni a bukaresti törvényhozásban a Székelyföld autonómiatervezetéről szóló törvényt, melyet társkezdeményezőként képviselőtársa, Zakariás Zoltán is támogatni fog.

Az EMSZ parlamenti képviselői emlékeztettek: a kormányprogramban szerepel a kisebbségi törvénytervezet benyújtása is, melyre várhatóan szeptembert követően kerülhet sor. Zakariás hangsúlyozta: a törvény célja a kulturális autonómia intézményesítése kell legyen, a politikai pártoknak pedig a nyár folyamán azokkal a civil szervezetekkel közösen kell kidolgozniuk azt, amelyek eddig is behatóan foglalkoztak a témával.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?