Bejelentette első brassói járatait a Wizz Air: London és Dortmund

A Wizz Air, magyar érdekeltségű fapados légitársaság csütörtökön jelentette be az első két célállomást, ahová a Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtérről indít rendszeres járatokat. Ezek London és Dortmund.

Közép-Kelet Európa vezető diszkont légitársasága első járatát augusztus 2-án indítja Brassóból, a londoni Luton repülőtérre. Dortmundba szeptember 2-án indul menetrend szerinti járat. Londonba minden hétfőn, szerdán és pénteken, míg Dortmundba és vissza minden kedden és szombaton indulnak majd járatok.

Forrás: Facebook | Aeroportul Internațional Brașov

A jegyeket csütörtökön bocsátották áruba a társaság honlapján, az augusztus 2-ai londoni járatra már el is fogytak. A szeptember 2-án induló dortmundi járatra 90 eurós rendes áron, és 80 eurós klubtagsági áron lehet jegyet váltani. Az oda-vissza jegyet 115, illetve 95 eurós klubtagsági áron kínálják erre a járatra, ez a visszaút időpontjának függvényében változik.

„Hosszas elemzés és alapos tárgyalások után jutottunk megállapodásra a feltételekrőln a WIZZ Air vezetőségével. Reméljük, hogy ezek az úti célok csak az elsők, és ennél sokkal több járatot indít ez a fontos európai légitársaság "- idézi a Brassói Nemzetközi Repülőtér Facebook oldalán közzétett bejegyzés Alexandru Anghel reptéri igazgatót.

London gyakorlatilag egy „kötelező célállomás” a Brassóból repülő légitársaságoknak, hiszen Nagy-Britannia fővárosában hivatalosan több mint százezer romániai polgár él, dolgozik és tanul, közülük sok brassói, fejtette ki Adrian-Ioan Veştea, Brassó Megye Tanácsának elnöke. A dortmundi járat pedig a Nyugat-Németországban élő romániai közösségek igényét hivatott kielégíteni, ugyanakkor Dortmund a lakosság szempontjából Németország nyolcadik legnagyobb városa, fontos egyetemi központ, vonzó úti cél t lehet a Brassó és a környező megyék lakói számára, mondta a tanácselnök.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?