Baltával támadt a polgármesterre egy feldühödött, ittas férfi Érsemjénben

Baltával támadt Balázsi Józsefre, a Bihar megyei Érsemjén polgármesterére egy feldühödött helybéli férfi. A polgármester nem sérült meg, támadóját pedig harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték.

Az illetékes ügyészség közleménye szerint az eset augusztus 25-én, szerdán reggel történt. A 30 esztendős B. I. először halálosan megfenyegette, majd fejbe akarta vágni egy baltával a polgármestert, de nem járt sikerrel, mert az elöljáró elhúzódott, majd pedig munkatársai a segítségére siettek és ártalmatlanították az agresszív támadót.

Balázsi József polgármester gyorsaságának köszönhető, hogy sikerült elhajolnia a balta útjából | Fotó: Maszol archívum

A Maszol megkereste Balázsi József érsemjéni polgármestert, aki elmondta: az illető azért akart elégtételt venni rajta, mert teljesítette elöljárói kötelességét. A férfi ugyanis nagyon sok bírságot gyűjtött be a Nagyváradi Helyi Rendőrségtől kukázás miatt, a büntetések értékének behajtását pedig az adóhatóság, illetve a számvevőszék a helyi önkormányzatra terheli. Mivel a férfi nem fizette ki büntetéseit, amelyek egyre csak gyűltek, a polgármester kezdeményezte, hogy a kifizetetlen bírságokat alakítsák át közmunkává.

Miután az agresszor megkapta az erről szóló értesítést, szerdán reggel a polgármesteri hivatal előtt ittas állapotban rátámadt a polgármesterre. Szerencsére az elöljáró félre tudott húzódni a balta ütése elől, majd az épp ott tartózkodó Sorin Timar alpolgármesternek sikerült kicsavarnia a támadó kezéből a fejszét.

A polgármester először a földrajzilag közelebb eső margittai ügyészségen tett feljelentést, ahonnan a tanúk meghallgatása és a polgármesteri hivatal videokamerái felvételeinek megtekintése után a Bihar megyei törvényszék melletti ügyészégnek adta át az ügyet. A megyei ügyészég a támadót először 24 órás őrizetbe, majd 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte.

Kapcsolódók

Kimaradt?