Az ukrajnai és a moldovai helyzetről tárgyalt Nicolae Ciucă az Európai Tanács elnökével

Az ukrajnai és a moldovai helyzetről, illetve Románia schengeni csatlakozásáról tárgyalt hétfő este Nicolae Ciucă miniszterelnök Charles Michellel, az Európai Tanács bukaresti látogatáson tartózkodó elnökével.

Charles Michelt Bukarestben fogadta NIcolae Ciucă | Fotó: gov.roA kormány közleménye szerint a munkavacsorán a felek elemezték Oroszország Ukrajna elleni háborújának és hibrid akcióinak hatásait. Az Európai Tanács elnöke köszönetet mondott Romániának az Ukrajna és a Moldovai Köztársaság támogatására tett felelősségteljes és határozott lépéseiért.

A román miniszterelnök kiemelte az Ukrajnát támogató román intézkedéseket, és ismételten hangsúlyozta, hogy az EU-nak egységesnek és szolidárisnak kell maradnia. A közlemény szerint Nicolae Ciucă kiemelte, hogy folytatni kell a Moldovai Köztársaság gazdasági stabilitásáért és biztonságáért tett lépéseket, beleértve a Chişinăunak nyújtott uniós segítséget a hibrid fenyegetések kezelésében.

Charles Michel kijelentette, hogy teljes mértékben támogatja Románia schengeni csatlakozásra irányuló erőfeszítéseit, és kész részt venni az EU Tanácsának korábbi negatív döntését feloldó politikai megoldás elősegítésében.

Az Európai Tanács elnökét hétfőn Bukarestben fogadta Klaus Iohannis államfő is. Charles Michel kedden a Moldovai Köztársaságba látogat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?