banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Az orvosok megmentették az életét, de saját felelősségre elhagyta a kórházat és meghalt a koronavírusos fiatalember

Elhunyt egy 34 éves, koronavírus-fertőzött férfi, aki saját felelősségre hagyta el a temesvári járványkórházat hétfő este, miután egy hónapot töltött az intenzív osztályon, ahol az orvosoknak sikerült életben tartaniuk.

A férfi – aki nem volt beoltva, és nem hitt a COVID-19 létezésében – tüdejének 80 százalékát károsította meg a vírus, sok ideig lélegeztetőgépen volt, írja az Agerpres hírügynökség.Illusztráció forrása: MTI

Dr. Cristian Oancea, a kórház menedzsere kedden számolt be arról, hogy az intenzív osztály orvosai még bent szerették volna tartani a pácienst, mert állapota nem volt túl jó, de a férfi estefelé, saját felelősségére, elhagyta a kórházat, és hazament a Temesvártól 60 kilométerre fekvő Egresre.

Ott este rosszul lett, valószínűleg az úttól, vagy tüdőembóliát kaphatott, és meghalt. A családja kihívta a mentőket, de már nem tudták megmenteni, tette hozzá.

Leszögezte még, hogy az orvosok nem tarthatják a kórházban a betegeket, ha azok saját felelősségre haza akarnak menni. Azt is megemlítette, hogy öt-hat fős egészségügyi személyzet volt végig a férfi mellett, amíg az intenzív osztályon feküdt, hogy életben tartsák.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?