banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Elkülönítőt hoztak létre a csíkszeredai kórház gyermekgyógyászati osztályán

Kétágyas elkülönítőt hoztak létre a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház gyermekgyógyászati osztályán arra az esetre, ha koronavírussal fertőzött kis betegeket is beutalnak az egészségügyi intézménybe.

A kórház szóvivője, Kiss Edit úgy nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek, hogy szükség esetén lehetőség van további ágyakkal bővíteni a részleget. Ugyanakkor a koronavírus-járvány negyedik hullámára való felkészülés érdekében a tuberkulózissal fertőzött betegeket – ahogy a járvény előző hullámai alatt is történt – áthelyezik Csíksomlyóról a kórház fizioterápiás részlegének otthont adó épületbe. A csíkszeredai kórház Csíksomlyón található tüdőgyógyászati és fertőző osztályán jelenleg 16 koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált beteget kezelnek.

A szóvivő hozzátette, hogy augusztus 30. óta újra kötelező a maszk viselése az intézmény zárt tereiben mind az alkalmazottak, a páciensek, mind pedig a látogatók számára, függetlenül attól, hogy megkapták-e korábban a Covid-19 elleni oltást.

A Hargita Megyei Prefektusi Hivatal közleménye szerint az elmúlt 24 órában kilenc új fertőzést regisztráltak, a megyei fertőzési ráta 0,18 ezrelék. A kórházakban összesen 32 embert kezelnek, 341-en karanténban vannak, 29-en pedig otthoni elkülönítésben.

A megye 67 települése közül 20 helyen vannak fertőzöttek, de mindenhol egy ezrelék alatti a fertőzési ráta.

(Címlapkép: Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház/Facebook)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?