Az oltáskampány népszerűsítése mellett kötelezték el magukat az RMDSZ parlamenti frakciói

A koronavírus elleni oltáskampány népszerűsítése mellett kötelezték el magukat az RMDSZ felső- és alsóházi frakciói –  közölték csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az elmúlt időben a közbeszédben nagy teret kapott oltásellenes összeesküvés-elméletek miatt döntött úgy az RMDSZ parlamenti csoportja egyhangúlag, hogy „felelős magatartást tanúsítanak, és az oltáskampány népszerűsítése mellett kötelezik el magukat”.

A magyar törvényhozók hangsúlyozták: a tudósok megállapításait nem szabad egy lapon emlegetni az ellenőrizetlen álhírekkel, amelyek amellett, hogy megtévesztők, egymás és a tudomány ellen hangolják az embereket.

A parlamenti csoportunk egyhangúlag arról döntött, hogy felelős magatartást tanúsít, és az oltáskampány népszerűsítése...

Közzétette: RMDSZ – 2021. január 7., csütörtök

„Meggyőződésünk, hogy az immunizálás csökkenti a koronavírus negatív következményeit, és ezáltal nemcsak családunkat, hanem az egész közösséget védjük a fertőzéstől. Egy megfelelő fokú átoltottság által pedig a járvány incidenciája mellett a COVID-19-el összefüggésbe hozható halálesetek is csökkennek" – fogalmaztak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A szövetség parlamenti képviselői és szenátorai arra biztatták az erdélyi magyarokat, hogy éljenek az oltás lehetőségével, hiszen csak így lehet véget vetni a pandémiának, és térhet vissza az élet a normális kerékvágásba. Továbbá felhívták a figyelmet arra is, hogy csak hiteles forrásokból tájékozódjanak, és ne higgyenek a megtévesztő álhíreknek.

Az RMDSZ ezért indította el tavasszal a korona.rmdsz.ro tájékoztató oldalt, hogy hiteles és naprakész információkat szolgáltasson a magyaroknak a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén – írták.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?