Az USR–PLUS határozottan támogatja Verespatak felvételét a világörökségi listára

Az USR–PLUS visszautasít minden olyan kezdeményezést, amely által Verespatak lekerülne az UNESCO világörökségi jelöltlistáról – nyilatkozta szerdán Dan Barna kormányfőhelyettes, az USR–PLUS társelnöke.

„Az álláspontunk nagyon világos: elutasítunk minden olyan kezdeményezést, bármilyen irányból, amely Verespatak UNESCO-listára való felvételére vonatkozó dosszié visszavonását célozza, mivel Verespatak világörökségnek nyilvánítása nem akadályozza meg a román államot a lehetséges jövőbeli projektek megvalósításában, amennyiben a technológia annyit fejlődik, hogy ez környezetvédelmi szempontból megvalósíthatóvá válna” – mondta Dan Barna.

Arról is beszámolt, hogy a kormánynak bemutatott memorandum a kitermelés lehetőségével kapcsolatos különböző lehetőségek elemzését tartalmazza, de a kitermelés jelenleg nem jön szóba.

„Nem viselkedhetünk fejetlen tyúk módjára, visszavontuk a dossziét, utána ismét benyújtottuk, most egy újabb visszavonás teljesen nevetséges következetlenségről árulkodna” – vélekedett az USR–PLUS elnöke.

(Nyitóképen: Dan Barna | Fotó: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?