Az AUR-on kívül minden más ellenzéki párttal együttműködne a REPER

A REPER nyitott az ellenzéki pártokkal való együttműködésre a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) kivételével – jelentette ki a parlamentben tartott szerdai sajtótájékoztatóján Andrei Lupu.

A Mentsétek meg Romániát Szövetségből (USR) kivált, Dacian Cioloș vezetésével megalakult politikai párt képviselője elmondta, hogy nem kívánnak együttműködni szélsőséges pártokkal. „Ha támogatni akarják a projektjeinket, ezt szabadon megtehetik, de egy olyan Európa-barát pártnak, mint a REPER, nincs semmi köze az AUR-hoz” – fejtette ki a politikus.

Kérdésre válaszolva elmondta: a REPER nyitott az együttműködésre a Ludovic Orban volt nemzeti liberális kormányfő vezette Jobboldal Erejével is, elsősorban parlamenti téren, egy esetleges választási együttműködésről szerinte korai még beszélni. Úgy fogalmazott: a későbbiekben derül ki, hogy a REPER osztja-e „az Orban pártjának identitásához kapcsolódó elképzeléseket”.Andrei Lupu | Fotó: a képviselő Facebook-oldala

Andrei Lupu elmondta, hogy a REPER tavaly pontszerűen együttműködött az USR-vel. Megjegyezte, hogy az ellenzéki pártok együttműködésre vannak ítélve, mert önállóan nem is tudnak benyújtani egyszerű indítványokat és nem fordulhatnak az alkotmánybírósághoz sem.

A politikus kifejtette azt is, hogy a REPER ellenzi a helyhatósági és a parlamenti választások összevonását, amit korábban az alkotmánybíróság is alkotmányellenesnek nyilvánított. Hozzátette, hogy reményei szerint a kormánykoalíció tiszteletben fogja tartani az alkotmánybíróság döntését.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?