Az AUR jó szándékot vár el Iohannistól, különben nem zár ki semmilyen lehetőséget

Florin Cîţu ügyvezető kormányfő lemondatását kérte hétfőn a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) az államfőtől az elnöki hivatalban tartott kormányalakítási egyeztetéseken – számolt be a Klaus Iohanisszal tartott tárgyalások után a párt társelnöke, George Simion.

A politikus elmondta, az AUR szerint az államfőnek mielőbb olyan miniszterelnök-jelöltet kell nevesítenie, aki képes egy teljes jogkörű kormányt megalakítani. „Más megoldást nem tudunk elfogadni. Klaus Iohannisnak komolyan kellene vennie a közvetítői szerepét. Első lépésként mondassa le Florin Cîţut” – jelentette ki.

George Simion közlése szerint pártjának küldöttsége az államfőnek egy független miniszterelnök által irányított, szakértői kormány felállítására tett javaslatot, amelyikkel az ország átvészelheti a téli időszakot, de akár tavaszig is elnyúlhatna a mandátuma.

„Mi megoldásokat javasoltunk. Iohannison múlik, hogy mennyire lesz nyitott ezekre. Jó szándékainak első jele az lehetne, hogy sürgősen lemondásra szólítja fel Florin Cîţut, mert ameddig ő az ügyvivő kormányfő, addig veszélyben van az ország” – mondta Simion.

(Nyitókép: Agerpres)

 

Kapcsolódók

Kimaradt?