banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Az ANRE szabályozási bizottságának tagjává nevezték ki Iulian Iancut

Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) szabályozási bizottságának tagjává nevezték ki Iulian Iancu volt szociáldemokrata párti (PSD-) képviselőt a parlament két házának szerdai együttes ülésén.

Iulian Iancu kinevezése 224 támogató és 86 ellenszavazatot kapott a titkos szavazáson.

A Mentsétek meg Romániát Szövetséget (USR) képviselő Cristina Prună bírálta a döntést, hangsúlyozva, hogy korábban Iancu több olyan törvényt is a parlament elé terjesztett, amelyek „még inkább függővé tették Romániát az orosz gáztól”. Hozzátette, néhány hónappal ezelőtt Marcel Ciolacu PSD-elnöknek még kétségei voltak afelől, hogy Iancu alkalmas a tisztségre, Klaus Iohannis államfő pedig annak idején nem nevezte ki a Dăncilă-kormány miniszterelnök-helyettesének, mivel úgy vélte, hogy „veszélyezteti a nyugati államokkal való kapcsolatot”.

A kép illusztráció | Fotó: Máramaros Megyei Tanács

Violeta Alexandru képviselő azt mondta, a PSD már „bármit képes lenyomni a Nemzeti Liberális Párt torkán”, Ludovic Orban pedig rámutatott, jómaga perben áll Iulian Iancuval, mivel „a Gazprom emberének” nevezte utóbbit.

Alfred Simonis PSD-képviselő a vádakra reagálva hangsúlyozta, azok, akik bírálják Iulian Iancu kinevezését, voltaképpen a 2018-ban elfogadott offshore-törvényre hivatkozva teszik ezt, de 2019-ben és 2020-ban – bár megvolt a parlamenti többségük – nem tettek semmit a jogszabály kijavítása érdekében, végül a PSD-nek kellett ezt megtennie.

Az ANRE szabályozó bizottságában május 3-án üresedett meg egy tisztség Alexandru Stănescu lemondásával.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?