Átadták az első nagycsaládos kártyákat a céhes városban

Huszonhat család veheti át Kézdivásárhelyen a nagycsaládos kártyát, amelynek használatával különböző kedvezményekben részesülnek a városháza alárendeltségébe tartozó intézményekben. A város polgármestere és alpolgármestere személyesen adta át a kedvezménykártyákat annak a családfőknek, aki elsőként nyújtotta be kérését a városházán.

A programba azon családok jelentkezését várták, amelyek kézdivásárhelyi, illetve a közigazgatásilag hozzá tartozó falvak valamelyikében laknak. Fontos, hogy csak azok a családok jogosultak a kedvezményre, ahol a gyermekek valamely óvoda vagy iskola tanulói.

Kézdivásárhely tanácsa január végén szavazta meg a három, vagy annál több gyereket nevelő családok támogatását. A program célja, hogy a többgyermekes családok Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalának alárendeltségébe tartozó intézmények szolgáltatásaihoz ötven százalékos kedvezménnyel jussanak hozzá, valamint ingyenes parkolásban is részesülnek.

Mind a szülők, mind pedig a gyermekek fél áron vehetnek részt a Vigadó Művelődési Ház rendezvényein. A Kicsid Gábor Sportcsarnokban szervezett tevékenységeken is ugyanekkora kedvezményben részesülnek, hacsak a rendezvény eleve nem ingyenes. A sportszerető nagycsaládosok a Sinkovits Sportbázist és a Deme László Műjégpályát is kedvezményesen vehetik igénybe az önkormányzat kezdeményezésének jóvoltából.

Az önkormányzat bizottságától portálunk megtudta, hogy mindegyik család jelentkezését pozitívan bírálták el, mivel megfeleltek minden kitétnek. A kedvezményben részesülő további családok jövő kedden már át is vehetik az önkormányzat iktatójából a kártyákat, amelyből minden családtagnak jut egy példány.  

Amint a városházán megtudtuk, a nagycsaládosoknak szóló felhívást minden évben közzéteszik, a következő év elején lesz újra lehetőség a jelentkezésre.

(Címlapkép: Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala)

Kapcsolódók

Kimaradt?