banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Átadták a marosvásárhelyi repülőtér tűzoltóbázisát

A Maros Megyei Tanács elnöke, Péter Ferenc és Peti András repülőtér-igazgató mutatta be csütörtökön a sajtónak a marosvásárhelyi légikikötő multifunkcionális tűzoltóállomását.

A megyei tanács kötelezettségnek tett eleget ezzel beruházással – nyilatkozta Péter Ferenc. A repülőtér nemzetközi normák szerinti működtetéséhez ugyanis elengedhetetlen egy saját tűzoltóállomás létrehozása. Az épületben három nagy kapacitású tűzoltóautó van. Kettőt saját forrásokból, egyet a nagy operatív program keretében vásárolt meg a megyei önkormányzat. Utóbbi a gyors bevetésre, külön a repülőterek igényeinek kielégítésre alkalmas.

A szerző felvételei

A bázison mentőautó, irányítóközpont, erőnléti edzések végzésére alkalmas terem és pszichológiai labor, illetve konferenciaterem is található.

A központnak 14 fős személyzete van, valamennyien a reptér alkalmazottai, az egység a katasztrófavédelmi felügyelőség alárendeltségébe is tartozik. 

Peti András reptérigazgató kérdésünkre elmondta, a tűzoltóautók a légikikötő területén kívül, legtöbb egy kilométeres körzetében vehetnek részt bevetéseken azért, hogy adott esetben a repülőtér szomszédságában keletkező tűz füstje ne befolyásolja a látási viszonyokat.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?