Árnyékköltségvetést dolgozott ki a PSD, a párt szerint jut pénz nyugdíjemelésre

Saját országos költségvetés-tervezetet dolgozott ki a Szociáldemokrata Párt (PSD), amely szerint van pénz a nyugdíjemelésre, és azt a közeljövőben be is fogja mutatni – jelentette ki Marcel Ciolacu, az ellenzéki párt elnöke hétfő este a közszolgálati televízió műsorában.

Ciolacu kijelentette: a PSD által kidolgozott költségvetés fenntartható, és a nyugdíjak és gyerekpénzek növelésére is van keret. „Meg fogjuk mutatni a románoknak, hogy van elég pénz a nyugdíjak és gyerekpénz növelésére, ha leállítjuk a közpénzek ellopását, ami már egy éve folyik” – fogalmazott.

A PSD elnöke azt mondta: a Florin Cîţu vezette nemzeti liberális párti (PNL) kormánynak „az a terve, hogy eladja a román állami tulajdonban lévő vállalatokat”, mint például a Hidroelectrica, Nuclearelectrica társaságot, a bukaresti repülőteret vagy a CEC-bankot, mert szerinte az államadósság elérte a 47 szárzalékot. „A PSD azonban szembeszegül ezzel” – tette hozzá. „Ezek a vállalatok egymilliárd eurós profitot hoznak, de a miniszterelnök el akarja őket adni, mert nincs pénz az államkasszában” – állította a PSD elnöke.

(Nyitóképen: Marcel Ciolacu | Fotó: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?