Áprilisban keresnek kivitelezőt az új nagyváradi átjárókhoz

A közlekedésbiztonsági láttamoztatás már elkészült, így már csak az közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) végső jóváhagyására vár a Bihar megyei tanács, hogy kiírja a közbeszerzési eljárást Nagyváradon az Aradi úti passzázsokra.

Ilie Bolojan, a megyei önkormányzat elnöke Facebook-oldalán egy videót is közölt a tavaly bejelentett aluljáró látványtervei alapján, a felvételen pedig látszik, hogy az elképzelés alapján a város körgyűrűje alatt vezetnék át az Arad felé és onnan beérkező forgalmat, míg a pár méterrel távolabb egy felüljáróval enyhítenék a torlódást az ERA-park-nél lévő kereszteződésnél. Az elöljáró arra számít, hogy az építkezésre már áprilisban kiírhatják a közbeszerzési eljárást.

Emlékeztetett, hogy uniós támogatásból finanszírozzák, a CNAIR-re és Nagyvárad Polgármesteri Hivatalával partnerségben dolgozták ki a projektet.

Az aluljáró különben mindegy 46,5 millió lejbe kerül majd. A teljes hossza 406 méter, abból a tulajdonképpeni aluljáró 252 méter. A felüljáró megépítése nagyjából 45 millió lejbe kerül majd. A passzázs 121 méter hosszú lesz, de 535 méter hosszúságban zajlik majd az építkezés.

Korábban már írtuk, hogy a megyei tanács további két felüljárót is tervezett idénre, ugyanakkor gyalogosátjárók megépítését is előjelezték.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?