Alkotmányossági kifogást emelt az USR és a Jobboldal Ereje az adótörvénykönyv módosítása ellen

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Jobboldal Ereje alkotmányossági kifogást emelt az adótörvénykönyvet módosító sürgősségi kormányrendelet ellen, amely fenntartja a részmunkaidős szerződések utáni járulékfizetést a minimálbér szintjén.

Illusztráció | Fotó: Agerpres„A PNL és a PSD a bőrt is lehúzza a dolgozni akaró románokról, ráadásul mindannyiunkat tolvajoknak néznek, különösen azokat a munkaadókat és munkavállalókat, akik úgy döntöttek, hogy tisztességesen, bejegyzett munkaszerződéssel dolgoztatnak és dolgoznak” – nyilatkozta szerdán Oana Ţoiu USR-képviselő.

Az ellenzéki párt törvényhozója hangsúlyozta, Romániában 3,7 százalékra tehető a részmunkaidős szerződések aránya, „Nicolae Ciucă miniszterelnöknek pedig egyetlen aláírással sikerült megszüntetnie 180 ezer munkaszerződést”.

Ionel Dancă független parlamenti képviselő, a Jobboldal Ereje párt tagja rámutatott, az adótörvénykönyvet módosító sürgősségi rendelettel a kormány ismét a legdinamikusabban fejlődő gazdasági ágazatokat sújtja, a mikrovállalkozásokra, egyéni vállalkozókra, szabadfoglalkozásúakra ró plusz terheket. Ezért döntöttek úgy, hogy megtámadják a jogszabályt az alkotmánybíróságon, megakadályozva ez által a hatályba lépését – mondta.

Kapcsolódók

Kimaradt?