banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

A szenátus elnöke szerint még ezen héten dönteni kell a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról

A szenátus elnöke, Anca Dragu szerint meg kell tenni ezen héten a bizalmatlansági indítvány megvitatásához szükséges lépéseket. Az USR–PLUS politikusa ugyanakkor úgy véli, hogy nem lesz elegendő szavazat az indítvány elfogadásához.

Hétfői sajtónyilatkozatában Anca Dragu kifejtette: a bizalmatlansági indítvány megvitatása nem mérlegelés kérdése, erre az alkotmány kötelezi a parlamentet. „Ezért ezen a héten meg kell tenni a lépéseket a plénum összehívására az indítvány megvitatásához és szavazásra bocsátásához. Valószínűleg nem lesz meg az elfogadásához szükséges támogatottság, mert láttuk, hogy a PNL és a PSD együtt szavaz a parlamentben (...), de nekem be kell indítanom a procedúrát és mozgásba kell lendítenem ezt az alkotmányos eszközt” – fejtette ki az USR–PLUS politikusa.

Anca Dragu megjegyezte, hogy „nagyvonalakban” tárgyalt már Ludovic Orban képviselőházi elnökkel az együttes plénum esetleges összehívásáról.

„Ma újra kell tárgyalnunk erről. Ismétlem, hogy ez a kötelességünk. Nem a mi szándékainkon múlik (a parlament összehívása – szerk. megj.), nem gyakorolhatjuk esetlegesen a házelnöki hatáskörünket” – fejtette ki a szenátus elnöke.

(Nyitókép: Anca Dragu Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?