A sepsiszentgyörgyiek interneten követhetik hogyan zajlik a városban a hóeltakarítás

Fotó: TEGAA sepsiszentgyörgyiek ezen a télen egy internetes platform révén valós időben követhetik, hogy miként zajlik a városban a hóeltakarítás, láthatják éppen merre járnak a hókotró autók, melyik utcák vannak hótalanítva.

A rendszer úgy működik, hogy az önkormányzat alárendeltségébe tartozó Tega köztisztasági vállalat minden járművére GPS készüléket helyeztek, amelyek valós időben mutatják, hogy az autó hol tartózkodik és ezeket az adatokat megosztják a lakossággal is. Aki havazáskor kíváncsi, hogy miként zajlik a sepsiszentgyörgyi hóeltakarítás az  ide kattintva a „tega22” felhasználó és jelszó használatával láthatja a köztisztasági vállalat járműveinek mozgását.

A Tega Rt. Sepsiszentgyörgyön és a hozzá tartozó településeken gondoskodik a hó eltakarításáról. Ugyanakkor felhívják a lakosság figyelmét, hogy a megbízásuk a város főbb útvonalainak hótalanításáról szól és ugyan kis számban, de vannak mellékutcák, ahol nem takarítják el a havat. Ez főként az aszfaltozatlan szakaszokon nem lehetséges, mivel a hóeke használata többé-kevésbé egyenes útfelületet feltételez.

Sepsiszentgyörgyön a hókotrás mindig a legsűrűbb forgalmú utakon kezdődik, onnan halad a kisebb fontosságú utak irányába. Havazáskor a hókotrók folyamatosan dolgoznak, ami rendszerint elegendő, nagy intenzitású havazás esetén előfordul, hogy pár perc alatt újra betemeti a hó az épp takarított utat. A köztisztasági vállalat a nyáron locsolóautóként működő, két autóval locsolja  kalcium-kloridos oldattal az útburkolatot, továbbá 6 homokszóró, 8 hóeke és 8 kisebb, kefével ellátott jármű tisztítja a járdákat havazás esetén. A sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat raktárán van 350 tonna só, 200 tonna homok és 100 tonna folyékony állagú kalcium-klorid, amit a tél folyamán, szükség szerint pótolnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?