A nagyváradinál is nagyobb aquaparkot építenének Tordán

Aquaparkot építenek Tordán – jelentette ki Cristian Matei polgármester. A projekt becsült értéke 32 millió euró, és az élményfürdő még a nagyváradi Nymphaea aquaparknál is nagyobb lenne, írja a G4Media.

A tordai aquapark egy olyan területen épülne, amelyet a városháza sport- és szabadidőközponttá kíván alakítani. Cristian Mater polgármester azt szeretné, ha az aquapark felvenné a versenyt a nagyváradival, és ezáltal turisztikai területté tenné Tordát.

A kép illusztráció | Fotó: Pixabay

„Hamarosan megkezdődik az aquapark építése a stadion területén, ahol elkezdtük egy sport- és szabadidőközpont létrehozását. Az aquapark mellett egy olimpiai úszómedencét is létrehozunk. A beruházás értéke mintegy 32 millió euró, amelyet európai forrásokból valósítunk meg. Körülbelül 17 hektáron épülne meg a létesítmény, ami a nagyváradi Nymphaea élményfurdő területének a kétszerese. Az aquapark építéséhez szükséges dokumentumok elkészültek” – mondta a polgármester.

Cristian Matei szerint két éven belül átadhatják Kolozs megye első nagy aquaparkját. „Elkészült a megvalósíthatósági terv, és megvan a területi településrendezési terv (PUZ) is. „Úgy gondolom, hogy 2024 őszére el kell készülnie az aquaparknak” – magyarázta a polgármester.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?