A munkaügyi miniszter szerint elbírja a költségvetés a januári nyugdíjemelést

Legkevesebb 10 százalékkal nőnek a nyugdíjak január elsejétől, de az is elképzelhető, hogy nagyobb mértékben; az viszont kizárt, hogy több lépcsőben emeljék az időskori állami járandóságot – fejtette ki a Realitatea Plus televízióban Marius Budăi munkaügyi miniszter.

Marius Budăi munkaügyi miniszter | Fotó: gov.roA szociáldemokrata párti (PSD) tárcavezető szerint a nyugdíjemelés 11 milliárd lejes többletkiadás jelent az állami költségvetésben, de ezt a terhet elbírja a büdzsé. A törvény szerint az infláció mértékével kellene kiegészíteni a nyugdíjakat, a pénzromlás aránya viszont már meghaladta a 15 százalékot, ekkora emelés viszont kétséges.

Marius Budăi augusztus végén nyilatkozott először a nyugdíjemelés lehetőségéről, ami akkor feszültséget váltott ki a kormánykoalícióban – a nemzeti liberális párti (PNL) partnerek populizmussal és felelőtlenséggel vádolták a PSD-s politikust, utóbb azonban egyik koalíciós párt sem vállalta a nyugdíjemelés ellenzését, és az ezzel járó népszerűtlenséget.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?