A liberálisok tartózkodni fognak a Cioloş-kormány beiktatásáról döntő szavazáson

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselői és szenátorai jelen lesznek a Cioloş-kormány beiktatásáról döntő szerdai szavazáskor, de nem fognak szavazni – közölte a PNL végrehajtó bizottságának döntését Dan Vîlceanu, a párt főtitkára.

Dan Vîlceanu ügyvivő pénzügyminiszter (középen), balján Florin Cîţu ügyvivő kormányfő: visszatérést remélnek | Fotó: AgerpresVîlceanu a Digi 24-nek nyilatkozva hétfő este elmondta: a szakbizottsági szavazásokon tartózkodni fognak, mert nem akarnak a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) miniszterjelöltjei ellen szavazni, miközben reményeik szerint a jövőben még együtt fognak kormányozni az USR-vel.

A liberális párti politikus kifejtette: nem lehet elvárni a liberálisoktól, hogy lemondjanak frissen megválasztott elnökükről, és miután a Dacian Cioloş USR-elnök által javasolt kabinetet leszavazza a parlament, a PNL Florin Cîţu pártelnököt fogja javasolni Klaus Iohannis államfőnek a miniszterelnöki tisztségre.

„Számítunk az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek támogatására, együtt össze fogunk gyűjteni 180 szavazatot. Ahhoz, hogy kormányt alakíthassunk, még szükségünk van 54 szavazatra. Egyezkedni fogunk a törvényhozókkal” – mondta a PNL főtitkára. Vîlceanu ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az USR képviselői és szenátorai is meg fogják majd szavazni a Cîţu-kormányt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?