A kutyaürülék összeszedésére ösztönzik a sepsiszentgyörgyi állattartókat

A felelős állattartásra és a kutyapiszok összeszedésére szólítja fel az állattartókat a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.

Az elmúlt időszakban megnövekedett a lakossági panaszok száma, miszerint a város közterületein sok az állati ürülék, ezért a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal arra szólítja fel a kisállat tartókat, hogy kedvenceik sétáltatásakor szedjék össze utánuk az állati ürüléket. Nemcsak kellemetlen, de nem is higiénikus, különösen a gyermekek számára, ha állati ürülékkel találkoznak a város játszóterein, parkjaiban vagy akár a járdákon.

Fotó: Kristó Gothárd Hunor

Emlékeztetnek, hogy a TEGA Rt. köztisztasági vállalat rendszeresen zsákokat oszt szét a bejelentett kutyák tulajdonosainak, illetve a város területén 60 hulladékgyűjtő pont található. A köztisztasági vállalat azért nem helyezi el a zacskókat ezeken a pontokon, mert a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy azokat az első néhány órában mind elviszik, ezért inkább személyesen osztják ki a kutyatulajdonosoknak.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata az elkövetkező időszakban figyelmeztető plakátokat helyez ki a játszótereken, parkokban, köztereken, hogy felhívja a lakosok figyelmét a kutyapiszok összegyűjtésének problémára.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?