A hegyimentők az erdőben kerestek egy eltűntnek hitt férfit, miközben ő egy barátjánál aludt

Nehéz éjszakájuk volt hétfőről keddre virradóra a Máramaros megyei hegyimentőknek, ráadásul fölöslegesen: a férfi, akit az erdőben kerestek, hogy megmentsék az életét, az egyik barátjánál aludt.

A Máramaros Megyei Hegyimentő Szolgálatot hétfőn késő este értesítették arról, hogy egy férfi gombászni indult a lakóhelyéhez közeli erdőbe, de nem tért haza. A hegyimentők kereső csapatokat alkottak és elindultak bajba jutott után.

Több órányi eredménytelen kutatást követően az éjszaka közepén a hegyimentők visszahúzódtak a szaploncai (Săpânța) polgármesteri hivatalba, hogy átmelegedjenek és a kora reggel órákban ismét útnak eredjenek az eltűnt férfit megkeresni. A hegyimentők attól tartottak, hogy az eltévedt vagy egyéb bajba került férfi élete veszélyben forog, ugyanis hiába hívták telefonon, a készülék kicsengett, de a hívott fél nem válaszolt.

Illusztráció forrása: Máramaros megyei hegyimentők Facebook-oldala

Reggel azonban a község egyik rendőre észrevette, amint a keresett férfi a falu egyik utcájában bandukolt. Amikor megkérdezte tőle, hogy ő meg hol járt, azt felelte: előző este, amikor befejezte a gombászást, meghúzódott az egyik barátjánál és ott töltötte az éjszakát – miközben a hegyimentők az életéért aggódva a hegyen keresték. A telefonját állítólag gombászás közben az erdőben elhagyta, ezért nem válaszolt a hívásokra. 

A rendőrség értesítette a hegyimentőket, akik leállították a keresést és Facebook-bejegyzésben számoltak be a hiábavaló, de végülis szerencsés kimenetelű esetről.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?