A háromoldalú érdekegyeztető tanács összehívását sürgeti az Országos Szakszervezeti Tömb

A szakszervezetek szerint erre főleg az új közalkalmazotti bértörvény tervezete miatt van szükség.

Az országos háromoldalú érdekegyeztető tanács haladéktalan összehívását kéri az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) az új közalkalmazotti bértörvény tervezetének megvitatására. Azzal érvelnek, hogy az országos helyreállítási terv szerint a jogszabályt március 31-ig el kell fogadni.Fotó: Facebook/BNS

A szakszervezeti szövetség pénteki közleménye szerint átiratban kérték Nicolae Ciucă miniszterelnököt és Ioan-Marcel Boloş európai beruházásokért és projektekért felelős minisztert, hogy haladéktalanul hívják össze az érdekegyeztető tanácsot és az országos helyreállítási terv (PNRR) gyakorlatba ültetéséért felelős bizottságot.

A PNRR-vel foglalkozó testület összehívását azért sürgetik, hogy az értékelje ki az eddigi mérföldkövek és célkitűzések teljesítését, tekintve, hogy a második fizetési kérelmet még nem hagyta jóvá az Európai Bizottság.

Emellett azért is fontos a PNRR-bizottság összehívása, mert Romániának kevesebb mint két hónapon belül, április 30-áig ismertetnie kell a helyreállítási tervének módosított változatát - szögezték le a közleményben.

Kapcsolódók

Kimaradt?