A gyermekek helyzetének javítására fogadtak el stratégiát

Elfogadta csütörtöki ülésén a kormány a 2023-2027-es gyermekvédelmi stratégiát. A Védett gyermekek, biztonságos Románia című dokumentumot a civil szervezetek bevonásával dolgozta ki a Ciolacu-kabinet.

A kormány csütörtök esti közleménye szerint a stratégia célja a gyermekek – köztük a legkiszolgáltatottabbak – jogainak előmozdítása az élet minden területén, a minőségi közszolgáltatásokhoz való teljes körű hozzáférés biztosítása révén.

Illusztráció | Fotó forrása: Adobe Stock
A dokumentumban felvázolt intézkedések az oktatásra, az egészségügyre, a szociális támogatásra, a fiatalkorúak igazságszolgáltatására és a gyermekek részvételének megerősítésére terjednek ki az őket érintő döntéshozatali folyamatokban.

A stratégia megfogalmazza a következő öt év prioritásait: a gyermekek elleni erőszak minden formájának felszámolása, a szegénység és a társadalmi kirekesztés csökkentése, a gyermekbarát szolgáltatások és rendszerek előmozdítása, a kiszolgáltatott helyzetben lévő gyermekek jogainak védelme és garantálása. Előírja olyan programok kidolgozását és intézkedések végrehajtását is, amelyek biztosítják a gyermekek biztonságos hozzáférését a digitális szolgáltatásokhoz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?