banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

FRISSÍTVE: A galaci törvényszék ügyészsége vette át a nyomozást a halálos csónakbaleset ügyében

Az Aradi Bíróság ügyészsége elhárította az illetékességet a Maroson április 30-án, vasárnap este történt, több halálos áldozattal járó csónakbaleset ügyében. A nyomozást a Galac Megyei Törvényszék ügyészsége vette át. FRISSÍTÉS: Arad megyei rendőrök egy csoportja Magyarországra, utazott, ahol a hatóságok a Marosban egy gyermekholttestet találtak.

A két kisgyerek holttestét még mindig keresik | A katasztrófavédelem által közreadott felvételAz aradi ügyészek az Agerpres érdeklődésére hétfőn közölték, hogy eredetileg gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indítottak eljárást az ügyben, később azonban felmerült két másik bűncselekmény gyanúja is: vízijármű engedély nélküli vezetése, illetve vízijármű alkoholos befolyásoltság alatti vezetése, ezért átadták a nyomozást a galaci ügyészségnek, amelyiknek ilyen ügyekre szakosodott munkatársai is vannak.

A csónak a Temes megyei Perjámosnál (Periam) borult fel április 30-án este, rajta 12 személlyel hat felnőttel és hat kiskorúval. A rendőrség tájékoztatása szerint a csónakot vezető 33 éves férfi este háromnegyed kilenc körül indult el a Maroson a Temes megyei Perjámosból az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába. Szemlak közelében tizenegy személy ült be a fából készült csónakba, öt felnőtt és hat kiskorú. Perjámosba akartak átjutni, de a parttól mindössze két-három méterre a csónak elsüllyedt.

A rendőrség a baleset után arról számolt be, hogy a csónaknak nem volt forgalmi engedélye, ráadásul vezetője jogosítvány nélkül és ittasan irányította a járművet. A férfit őrizetbe vették 24 órára, május 2-án azonban kiengedték a fogdából, a továbbiakban szabadlábon védekezhet.

A balesetben meghalt egy hároméves gyermek, négy személyt – két felnőtt férfit, valamint két gyermeket – eltűntnek nyilvánítottak. Azóta a két férfi holttestét megtalálták, a gyermekeket még keresik. Az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) hétfő délután cáfolta a realitatea.net értesülését, amely szerint Magyarországon a folyóban megtalálták a két gyerek tetemét. Az ISU sajtószóvivője szerint sem ők, sem a Temes megyei kollégák nem kaptak erről szóló értesítést a magyarországi hatóságoktól, akiket bevontak az eltűnt személyek keresésébe.

FRISSÍTÉS: Az Arad Megyei Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján a határőrségen keresztül arról értesítették őket, hogy egy kiskorú fiú holtestére bukkantak a Maros folyóban, Makó környékén. A holttestet a szegedi korboncnoki intézetbe szállították beazonosításra – idézte a rendőrség tájékoztatását a Digi24. Az aradi rendőrség egy egysége Magyarországra utazott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?