A csónakbaleset egyik gyermekáldozatának holttestét találták meg a Marosban

Megerősítette kedd este az Arad megyei rendőrség, hogy az április 30-án történt csónakbaleset egyik gyermekáldozatának holttestét találták meg a magyar hatóságok Makó térségében a Marosban.

Az Arad megyei rendőröket a magyar hatóságok értesítették, hogy hétfőn 14 óra körül egy gyermek holttestére bukkantak a folyóban, Makó környékén. A fiúgyermek tetemét a szegedi igazságügyi orvostani intézetbe szállították vizsgálatra. A holttestet az Arad megyei rendőrség közlése szerint hétfő délután azonosították.

Tart a keresés | Fotó: katasztrófavédelmi felügyelőség

A csónak a Temes megyei Perjámosnál (Periam) borult fel április 30-án este. A rendőrség tájékoztatása szerint a csónakot vezető 33 éves férfi április 30-án 20:40 körül indult el a Maroson a Temes megyei Perjámosból az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába. Szemlak közelében tizenegy személy ült be a facsónakba, 5 felnőtt és 6 kiskorú. Perjámosba akartak átjutni, de a parttól mindössze 2–3 méterre a csónak elsüllyedt. Összesen 12-en voltak rajta, a balesetben egy 3 éves szemlaki gyermek életét vesztette, négy személy, két férfi és két gyermek, pedig eltűnt.

A két férfi holttestét több napos keresés után megtalálták a folyóban. Egy eltűnt gyerek keresése még folyamatban van.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?