banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

A PSD szerint diszkriminatívak a júniustól érvényes járványügyi intézkedések

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szerint az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) által hozott, június elsejétől életbe lépő határozat diszkriminatív rendelkezéseket tartalmaz.

Oltásiigazolás-minta„A PSD felszólítja a kormányt, hogy azonnal vizsgálja felül az országos vészhelyzeti bizottság döntését, amely számos diszkriminatív elemet tartalmaz állampolgárok széles kategóriáival szemben, áthágva ezzel az Európai Unió által elfogadott elveket. Mindaddig, amíg Romániában semmiféle, parlament által elfogadott törvény nincs, amely kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást, minden megkülönböztetés, amely ennek alapján történik, törvényellenes és alkotmányellenes” – olvasható az ellenzéki párt pénteki sajtóközleményében.

A PSD szerint alkotmányellenes és Európa-ellenes megtiltani a nem beoltott személyeknek, hogy részt vehessenek nagy létszámú rendezvényeken, még abban az esetben is, ha negatív a tesztjük vagy a betegség révén immunizálódtak.

A PSD állítja: az Európai Unióban alkalmazott gyakorlat szerint egyenlő bánásmódban részesülnek azok, akik a következő három kritérium valamelyikének eleget tesznek: beoltottság, negatív teszt vagy betegség általi immunitás.

Kapcsolódók

Kimaradt?