A PSD szerint csökkent az életszínvonal a kormánypártok „haszontalan kongresszusai” miatt

A korlátozások és az életszínvonal-csökkenés összefüggenek az kormánypártok „haszontalan kongresszusaival” – vélte Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

A Facebook-oldalán közzétett állásfoglalásában a politikus kifejtette, hogy szerinte az oltáskampány messze nem érte el a céljait. Ennek oka pedig szerinte az, hogy a miniszterelnököt jobban érdeklik a pártjában betöltött tisztségek, mint az ország felkészítése a járvány negyedik hullámára.

Marcel Ciolacu úgy vélte, hogy a kormányt nem érdekelte a vidéki lakosság beoltása. Felrótta a kormánykkoalíciónak azt is, hogy nem működik együtt a helyhatóságokkal, nem ad többlethatásköröket a polgármestereknek, hanem, akárcsak tavaly, „megnyomorítja őket” az oltásközpontok működtetésének költségeivel.

„Mekkora gazembernek kell lenned ahhoz, hogy végül a számlát a románokkal fizettesd ki képtelen korlátozások bevezetésével? S mindezt a szenvedést, a korlátozásokat és életszínvonal-csökkenést miért kell eltűrnünk? A ti haszontalan kongresszusaitokért?!” – írta az ellenzéki PSD elnöke.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) szeptemberben, az USR–PLUS októberben tartja tisztújító kongresszusát.

(Nyitóképen: Marcel Ciolacu PSD-elnök | Fotó: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?