banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

A PSD alkotmánybíróságon támadja meg a köztévé és -rádió vezetőinek kinevezését

A Szociáldemokrata Párt (PSD) megtámadja az alkotmánybíróságon a közszolgálati televízió és a közszolgálati rádió vezetésével megbízott ügyvivő vezérigazgatók kinevezését – közölte szerdán Marcel Ciolacu, az ellenzéki párt elnöke.

Ciolacu kifejtette: nem a kinevezett személyek, hanem az eljárás módja ellen van kifogása, ezért az alkotmánybírósághoz fordul a közmédia intézményeinek ideiglenesen megbízott vezérigazgatói kinevezése ellen, és az Európai Bizottságnak (EB) is levelet ír ez ügyben. Hozzátette, az EB már négy ország esetében folytat kivizsgálást a közszolgálati televíziók élén történt visszaélésszerű vezetőcserék ügyében, és az a sejtése, hogy Románia lesz az ötödik.

Ciolacu véleménye szerint előre eltervezett kinevezések történtek, ez az oka annak, hogy a PSD nem is készült nevesítésekkel.

A parlament kedden úgy döntött, hogy Ramona Săseanut bízza meg a román közszolgálati televízió, valamint Liviu Popescut a román közszolgálati rádió ideiglenes vezetésével. A két ügyvivő vezérigazgató megbízatása legtöbb hat hónapra szól.

(Nyitóképen: Marcel Ciolacu | Fotó: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?