G4media: Dragnea is aláírt egy titkos megállapodást a SRI-vel

Fejlesztési miniszterként Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök is aláírt egy titkos megállapodást a Román Hírszerző Szolgálattal (SRI). Ezt éppen a közigazgatási és fejlesztési minisztérium hozta nyilvánosságra.

Erről csütörtökön a g4media.ro portál számolt be, emlékeztetve Liviu Dragneának arra a korábbi kijelentésére, miszerint „a SRI-vel kötött titkos megállapodások a politikai rendőrség rendszerének írott alapját képezik”.

A fejlesztési minisztérium egy állampolgár közérdekű adatigénylésére válaszolva közölte: a tárca az elmúlt években összesen négy titkos megállapodást is kötött a SRI-vel: 2007-ben, 2008-banm 2012-ben és 2014-ben. Liviu Dragnea 2012. december 21. és 2014. december 17. között vezette ezt a minisztériumot.

A portálban megjelent hírre reagálva a regionális fejlesztési és közigazgatási minisztérium csütörtök este közölte: a SRI vezetői által 2007-ben aláírt megállapodás a kibertámadások elhárítását és a terrortámadások megelőzését szolgálta. A két intézmény közötti megállapodást 2012-ben és 2014-ben felújították, és ma is érvényben van.

A megállapodást a SRI szövegezte meg. A bizalmas jellegű egyezség a kibertámadások elhárítását és a terrortámadások megelőzését szolgálja, és nem lehet nyilvánosságra hozni – olvasható a közleményben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?