Elszabotálták a liberálisok a Bihar megyei tanács ülését

Rendkívüli ülést tartott volna a Bihar megyei önkormányzati képviselő-testület pénteken délelőtt: a tét több mint 30 millió lej volt. Az ülés a liberálisok hiányzása miatt döntésképtelen volt.

Létszámhiány miatt nem tarthatták meg Bihar Megye Tanácsának péntekre összehívott rendkívüli ülését: a liberális frakció testületileg távolt maradt, a megyét vezető RMDSZ–PSD–ALDE koalíció egyik tagja pedig külföldön van, ezért a testület döntésképtelen volt.

Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök elmondta, lehetőségük lett volna hétfőn pályázni több mint 30 millió lejre, már elvégzett és a helyi költségvetésből kifizetett munkálatokra. Nagyváradon tartózkodik Marcel Boloş, az Észak-Nyugati Fejlesztési Régió igazgatója, vele tárgyal a nap folyamán – tette hozzá Pásztor Sándor.

A tanácselnök arra is emlékeztetett: a megyei önkormányzat soros ülését július 17-re, keddre hívták össze, ezért érdeklődik arról, hogy egy nappal a határidő lejárta után tehetnek-e még valamit. Ahhoz ugyanis, hogy határidőn belül feltöltsék a pályázatokat, elfogadott tanácsi határozatokra lett volna szükség.

A Bihar megyei önkormányzat egyébként a Körösvidéki Múzeumon valamint a Körösújlak–Kabaláspatak–Borszeg és a Bél (Arad megye)–Tenke–Váradles útszakaszokon végzett munkálatok árát fordítaná újabb beruházásokra.

Kapcsolódók

Kimaradt?