FRISSÍTVE - Kiderült, hogy mi történt a Costinești-ről eltűnt csíkszeredai férfivel

Rejtélyes körülmények között két napra eltűnt egy csíkszeredai férfi a román tengerparton. Szerda délután sértetlenül előkerült, de nem tudni még, hogy mi történt vele 48 órán keresztül. FRISSÍTÉS: A férfi szerint csak annyi történt, hogy eltévedt.

Az adevarul.ro beszámolója szerint a 68 éves Máté Albert eltűnését a felesége jelentette a rendőrségen hétfőn. A nő elmondta, hogy az unokájukkal érkeztek nyaralni Costinești-re. Egy kiadó szobát béreltek volna, de a tulajdonos megkérte őket, hogy térjenek vissza később, mert még ki kell takarítania az előző bérlő után.

Így a csíkszeredai házaspár az unokával sétálni indult a tengerparton. A férfi adott pillanatban azt mondta a feleségének, hogy vécére megy, majd eltűnt. Ez hétfőn délben történt. Máté Albertet keresni kezdték a hatóságok, a fényképét is közzétette a rendőrség.

A férfire szerdán találtak rá a rendőrjárőrök Eforie Nordon. Látszólag nem esett bántódása, de mivel nem tud románul, egyelőre nem derült ki, hogy mi történt vele a két nap alatt. A rendőrség tolmácsot hívott, hogy ki tudják hallgatni.

FRISSÍTÉS: A Konstanca megyei rendőröknek szerda estére sikerült egy tolmácsot szerezniük, így ki tudták hallgatni Máté Albertet. A férfi elmondta, csak annyit történt, hogy eltévedt, és nem talált vissza a szálláshelyükhöz. "Nem esett baja, nem bántotta senki, egészséges" – tájékoztatta a Maszolt a Konstanca megyei rendőrség szóvivője, Cristina Vasile, aki nem tudott részletekkel szolgálni arról, hogyan került a csíkszeredai férfi a Costinești-től 16 km-es távolságra lévő Eforie Nordra.

Kapcsolódók

Kimaradt?