Részletek derültek ki a holtan talált Hargita megyei kisfiú kereséséről

A megfulladásának feltételezett helyszínétől mintegy hat kilométerre találták meg az Olt vizében a keresésére indult több száz fős csapatok a hétfőn este eltűnt 6 éves kisfiút – számolt be a Hargita megyei rendőrség.

A tájékoztatás szerint az átfogó mentőakció hétfőn 20:15-kor indult, röviddel azután, hogy szülei jelentették az eltűnését. A holttestét csütörtökön 14:30 körül találták meg a folyóban. Addig a keresésére induló csapatok Balánybányát és a környező erdőket, a város elhagyott épületeit, a pincéket és minden olyan helyszínt átfésültek, ahova a 6 éves gyermek a feltételezések szerint játék közben elbújhatott.

A keresést kiterjesztették az Olt folyó Hargita megyei szakaszára, illetve a Kovászna megyei szakaszának egy részére is. Az akcióban több százan vettek részt: rendőrök, csendőrök, tűzoltók, katonák helyhatósági alkalmazottak, hegyimentők, erdészek és önkéntesek. „Mindenki részt vett, akinek a segítségét kértük, és akit megdöbbentett a család tragédiája” – közölte a rendőrség.

A keresést koncentrikus körökre felosztott területeken folytatták, nyomkövető kutyák, drón és víz alatti radar bevetésével. Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő Facebook-oldalán közölte: a fordulópont az jelentette, hogy a rendőrség javaslatára Balánybányához közeli gyűjtőgátat lezárták, így jelentősen csökkent a folyó vízszintje.

„24 éve vagyok rendőr, de még ilyen átfogó keresési akciót nem láttam” – írta a szóvivő, aki a hivatalos közleményben és a közösségi oldalon is köszönetet mondott az akció részvevőinek és vigasztalást kívánt a gyermek családjának.

Kapcsolódók

Kimaradt?