Mégsem a nagyszebeni DIICOT-nál folytatja Kövesi

Augustin Lazăr megbízása alapján a legfőbb ügyészség eligazító és ellenőrző szolgálata keretében tevékenykedik a továbbiakban Laura Codruţa Kövesi. A legfőbb ügyészség közleménye szerint a volt korrupcióellenes főügyész többek között az Országos Korrupcióellenes Stratégia gyakorlatba ültetéséért felel majd.

Kövesi megbízatását – amely szerdától érvényes – eddigi tapasztalata indokolja. A közlemény szerint  a 2016-2020-as időszakra vonatkozó Országos Korrupcióellenes Stratégia gyakorlatba ültetése mellett a korrupció visszaszorítását célzó tervek aktualizálása, illetve az ügyészségek ágazati stratégiáinak kidolgozása lesz a feladata. 

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi részlege szerdai ülésén úgy döntött, hogy a volt korrupcióellenes főügyész a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) nagyszebeni ügyosztályánál folytathatja tevékenységét. 

Klaus Johannis államfő hétfőn írta alá Kövesinek az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészi tisztségéből való felmentésére vonatkozó rendeletet. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?